Search found 10 matches

by DragonHorse
Wed Nov 01, 2017 10:05 pm
Forum: Synfig related help
Topic: Link to Spline Advice
Replies: 3
Views: 457

Re: Link to Spline Advice

Thanks caryoscelus! The layer and the spline transformations being different does make perfect sense, but I just wasn't seeing it. Your answer helped it slot into place in my mind. I've tried again to reproduce the problem I reported with the duplicate and I'm no longer able to make it happen either...
by DragonHorse
Wed Nov 01, 2017 6:32 am
Forum: Synfig related help
Topic: Link to Spline Advice
Replies: 3
Views: 457

Link to Spline Advice

Hi, I'm working on a fairly simple animation where I create a spline, then link another object to it using the 'Link to Spline' feature. There are a limited number of objects I want to link, but each will be there more than once. All the examples I have seen are where an object is attached to the sp...
by DragonHorse
Sat Sep 16, 2017 8:52 am
Forum: Synfig related help
Topic: Pixel mapping from imported image to Synfig canvas
Replies: 2
Views: 523

Re: Pixel mapping from imported image to Synfig canvas

Thanks Bazza, I see how that would work, I was just wondering if there was any way to do it without actually creating new copies of the files. I have the original .svg that the image was created from so I could just export as PNG in a lower resolution to start with; I was just trying to figure out i...
by DragonHorse
Thu Sep 14, 2017 1:56 pm
Forum: Synfig related help
Topic: Pixel mapping from imported image to Synfig canvas
Replies: 2
Views: 523

Pixel mapping from imported image to Synfig canvas

Hi all, I wonder if you can advise on the mapping of the size of an imported (png) image and the canvas size? If I have a canvas of 64 x 64 I then import an image that is 256 x 64 I would like to scale that image down so that it fits proportionally in the canvas, so 64 x 16 (so it fits the width of ...
by DragonHorse
Sat Sep 09, 2017 10:24 am
Forum: Synfig related help
Topic: Constant Crashing
Replies: 12
Views: 2551

Re: Constant Crashing

Sorry to crash on old thread, but I'm getting similar crashes both on Mac and Windows versions (both 64 bit). It also happens for both the 1.20 stable version and 1.34 on both platforms. What I'm doing when this happens: 1) Edit transform for a layer in the parameters panel (position and or scale) 2...
by DragonHorse
Wed Sep 06, 2017 3:26 am
Forum: Synfig related help
Topic: Make an LST play part-way through an animation?
Replies: 2
Views: 677

Re: Make an LST play part-way through an animation?

Thanks for getting back to me; I'm afraid it was user error! What I had was: FPS 24 0 g5213.png 120 g5249.png 121 g5281.png 122 g5297.png ... This didn't work, but rereading the wiki page: https://wiki.synfig.org/Time_Loop_Layer I changed it to: MohoSwitch1 FPS 24 png 0 g5213 121 g5249 122 g5281 123...
by DragonHorse
Sun Sep 03, 2017 7:11 pm
Forum: Synfig related help
Topic: Make an LST play part-way through an animation?
Replies: 2
Views: 677

Make an LST play part-way through an animation?

Hi, I'm not sure if what I'm doing is viable or not with Synfig; what I'm trying to do is this: 1) I create an animation with a number of imported images, from frames 0 - 120 (of 170), I move those images around and scale them; this works perfectly fine 2) At frame 120, I want to flip one of the ima...
by DragonHorse
Sun Sep 03, 2017 6:55 pm
Forum: Synfig related help
Topic: Render to AVI/FFMPEG Empty on Windows
Replies: 4
Views: 783

Re: Render to AVI/FFMPEG Empty on Windows

Many thanks for the responses and apologies for the delayed reply - I ended up be busy with a load of other stuff and didn't see the responses until just now. It does seem to just be the default media players on Windows/Mac. The VLC workaround is working fine for now
by DragonHorse
Mon Aug 21, 2017 9:37 pm
Forum: Synfig related help
Topic: Render to AVI/FFMPEG Empty on Windows
Replies: 4
Views: 783

Re: Render to AVI/FFMPEG Empty on Windows

I tried doing the same thing on my Mac. When quicktime attempted to play either AVI or MP4 (though I think the codec is the same in either case based on the tutorial), neither file could be read; quicktime just reported an error. I tried loading the files using VLC and in that case the videos played...
by DragonHorse
Sun Aug 20, 2017 8:38 pm
Forum: Synfig related help
Topic: Render to AVI/FFMPEG Empty on Windows
Replies: 4
Views: 783

Render to AVI/FFMPEG Empty on Windows

Hi all, I'm completely new to Synfig; I've downloaded/installed bought the course and I'm just going through it. Part 3 of the course goes over rendering an animation to video. I have tried following the video directions exactly which is: Launch the render dialogue, leave all settings at their defau...

Go to advanced search